Besök på Monroe Island

2015-10-30 at 06:02 Lämna en kommentar

Keralas landskap har stor charm.

Det är visserligen ”bara” en smal avlång del av södra Indien på dess västra sida. Från norr till söder är naturen inte särdeles varierande, men från väster till öster är det desto djärvare olikheter. På några få mil kommer man från hav till mäktiga berg. Det ser vi inte minst från vårt högt belägna Mukkunni Hill, där vi kan se havet 10 km västerut, och 30 km österut kan vi se en av södra Indiens högsta bergstoppar. Det är vackra kontraster.

Längs havet har stora och ofta långsträckta laguner ”backwater” bildats. Dessa har blivit stora turistattraktioner, och en färd på backwaters i stora övernattningsbåtar är ett måste för besökande. Geetha är uppväxt i Kottayam med nära till backwaters och dess intrikata kanalsystem, och det har alltid varit en dröm för henne att ha en liten egen hydda vid en backwaterstrand.

Så för några år sedan köpte hon en liten strandremsa, som ligger ute på en halvö på Monroe Island i en av de största lagunerna i Kerala. Där, fem meter från strandkanten, har hon ett mindre och enkelt hus i lugn avslappande miljö, som är väldigt charmig att övernatta i, och vi har en smärre lokalbefolkning, som kan förse oss med färsk fisk och grönsaker. Det är onekligen en liten idyll.

Trots att vi har bara 90 km bilvägsavstånd hemifrån Mukkunni Hill för att komma dit är det inte ofta det blir av. Igår blev det av igen. Vår vän Arun ville se hur det ser ut, så han tog sin bil för ändamålet, och vi kunde resa bekvämt.

Den här gången blev det bara en snabbvända utan övernattning, men Geetha kommer nog snart att återkomma med några jobbare. Det finns en del att göra för att komma igång med en del av det underhåll, som just nu är som mest eftersatt.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Viklundsgårdens fortsättning 140 mm regn på åtta timmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: