Nytt från Mukkunni Hill vecka 548

2015-11-28 at 05:13 Lämna en kommentar

Väderleken har nu gått in i sitt förväntade stabiliserande skede för oss uppe på Mukkunni Hill.

I måndags fick vi vårt senaste regn, och sedan dess har vi inte fått en droppe. Däremot har vi massor med sol från en ofta molnfri himmel. Sedan i början av oktober, då jag anlände i år, har vi annars haft totalt bara tio regnfria dagar. Torrperioden är på ingående, och det är som det ska vara.

Med torrtiden på ingående i Kerala följer även turisternas ingående i Kerala. Så och även på Mukkunni Hill. Våra första gäster för säsongen kommer på torsdag morgon. Det är Almoborna Inga-Lill och Lennart som återkommer tillsammans med grannen Johnny. De var här alla tre år 2009 och kommer gärna igen. Den här gången har Johnny sällskap även av sin syster Elisabeth och hennes vuxne son, och det blir hans tredje besök i Kerala.

Jag började min indiska tillvaro för 40 år sedan. För Johnnys del började det med ett jobb för 20 år sen i norra Indien, där han trivdes utomordentligt med den indiska kulturen. Då besökte han även Geetha och mig i Kathmandu.

En smolk i bägaren den här gången är, att det är influensatider nere i byn. Deepu fick den söndags och jag i måndags. Han återkom till vårt hus först idag, och idag börjar även jag känna mig ganska återställd.

Det jobbiga är att Geetha gick ner för räkning igår med samma symptom. Eftersom hon idag fyller år var det en olämplig födelsedagspresent, men förhoppningsvis ska hon hinna börja tillfriskna, innan våra gäster kommer. Det är jobbigt med influensan i tropikvärmen. Det är ju lite kymigt om gästerna ska behöva ta in på hotell direkt då de kommer.

I övrigt är det sig ganska likt. Tornugglan har parkerat sig i boet på taket. Den jagar även råttor inomhus  i den stora hallen på övre våningen, så där har det blivit råttfritt. Däremot är det svårare att bli av med dom på bottenvåningen.

Kalle har växt till sig bra. Han är vår kraftigaste hund och reagerar direkt, då det kommer besökande. Då skäller han gärna med sitt lite extra aggressiva skall och har ett i övrigt ganska aggressivt beteende, som gör att folk inte gärna tar sig fram till huset utan att ha en försvarskäpp med sig. Hittills har vi emellertid inte haft någon incident med honom.

I morgon bitti kommer det att vara full fart på högtalarna från kyrkorna nere på slättlandet. Det är ju första advent, och det är en stor högtid för alla kyrkor här nere.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Holgårdens fall Gården BackPer Landins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2015
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggare gillar detta: