Nytt från Mukkunni Hill vecka 550

2015-12-13 at 04:50 Lämna en kommentar

Det blev inget ”Nytt från Mukkunni Hill vecka 549”, och det får idag bli en blogg för båda dessa veckor. Perioden har mestadels handlat om våra gäster på besök från Almo förutom mina fortsatta beskrivningar av gårdarna i Östra Almo.

Bambu i öppet atrium

Bambu i öppet atrium

Vi har en behagligt klar och solig morgon igen efter 23 mm regn igår eftermiddag/kväll. Då jag sticker ut mitt huvud ur sovrumsfönstret kan jag idag under morgonen igen få beskåda den vackra Agasthyatoppen resa sig 1900 meter över havet 30 km österut. Det har hittills inte varit så många tillfällen under det här Keralabesöket.

Det ovanligt myckna regnandet har fortsatt, och vi har hittills fått 100 mm i december. Visserligen fick vi 94 mm under samma tidsperiod 2014 men då med 82 mm på två dagar, och regnen blev inte lika långdragna som i år. Däremot fick vi 14 mm 2013, och då upplevde vi det ganska normalt.

Då jag nu tittar på väderprognosen kommer det att bli lite mera sol framöver, men vi får nog dras med ytterligare något regn fram emot jul. Det går i alla fall åt det soligare hållet till.

En självföryngrad bambustjälk i mitten

En självföryngrad bambustjälk i mitten

Den första naturligt självföryngrade bambustjälken spirar i vårt atrium. Stjälken har växt 146 cm på åtta dagar, vilket gör 18 cm per dygn, och det är längder som jag i Vietnam fick lära mig att bambun lätt kan växa.

Våra gäster från Almo har hunnit med en jeeptur på småvägar uppe i bergen och nu senast ett par nätter i teplantagernas Munnar. Idag åker de vidare till Cochin. På tisdag planerar Geetha och jag att träffa dom i Varkala, och det ska då bli intressant att få höra lite mer om deras upplevelser. Som vanligt tycks det vara backwaterturen som är den stora höjdaren under en sådan resa.

I och kring huset är det annars sig ganska likt. Under veckan har vi gjort visst underhåll i avloppsledningar och i det elektriska systemet, och igår hade vi två hantverkare i huset förutom vår dagliga Deepu. Det är givetvis mera årligt underhåll som ska utföras här än hemma i Almohuset.

Entry filed under: Uncategorized.

BackPellasgårdens uppkomst BackPellasgårdens fortsättning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2015
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggare gillar detta: