Nytt från Mukkunni Hill vecka 551

2015-12-20 at 03:14 Lämna en kommentar

Den sista veckan har påverkats av besök från Almogäster.

Delvis ska jag väl säga. De bodde ju bara 1½ natt på Mukkunni Hill då de anlände, innan de fortsatte med ett ganska intensivt program i södra Kerala. Geetha och jag följde med på en lite lättare djungelvandring till en ganska vacker camp intill ett vattenfall.

Sedan tog de sig själva med en inhyrd minibuss till Indiens sydspets, Kovalam beach, ett dygn på backwaters, en jeeptur på småvägar uppe i bergen, kryddodlingar och teplantager, Cochin och slutligen sammanstrålade vi igen på Varkala beach. Vistelsen blev lyckad, och de är nu tillbaka till Sverige med mycket minnen i bagaget.

Och även Geetha och jag är hemma igen, till Mukkunni Hill. Det är där vi hör hemma, och det var en skön känsla att vara tillbaka igen efter bara några dagars frånvaro. Nu hade vi sex kilo purfärsk fisk med oss hem från Varkala, och igår satte vi igång och började beta av det förrådet. Hundarna blev som tokiga av den starka fisklukten och även de fick ju ett skrovmål med sin del andel av fiskrester.

Ja, våran ”Tjej” tik har ännu inte fått något med av fisken. Hon hade försvunnit i samband med att hon ska föda valpar. Då det är dags brukar våra tikar försvinna ut till någon klippskreva och föda. Det ska bli spännande att få se resultatet. För många år sedan tydde sig emellertid våran Browny till oss och födde i verandahörnet.

IMG_1752 UggleholkenVårt ugglepar ligger tydligen fortfarande och ruvar på sina ägg i ett av våra fyra takutsprång, eller väldiga uggleholkar som Johnny föredrog att kalla dom. Under veckan som kommer ska det nog bli lite mera liv i boet.

Långtidsprognosen visar nu soligt och torrt väder framöver. Det innebär småkyliga mornar och varma dagar. Nu under morgonen har temperaturen krupit ner till plus 23,5 grader, vilket jag gärna föredrar att kalla kallt.

I morgon kommer jag att fortsätta  med mina gårdsbeskrivningar i Östra Almo igen. Närmast på tur är min utredning kring namnet StorMatsgården. Sedan återstår en gård till, innan jag kommer till den södra delen av Backen.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

SkommarOlles Boléns StorMatsgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2015
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggare gillar detta: