Nytt från Mukkunni Hill vecka 552

2015-12-26 at 01:00 Lämna en kommentar

Halva Keralavistelsen har gått. Alldeles för fort!

Som förväntat fick vi inte en droppe regn under hela veckan. Torrtiden är verkligen här, men någon enstaka regnskur kan jag förvänta mig innan jag åker hem till Almo i början av mars. Då de skurarna kommer är de mycket eftertraktade och välkomna. Det är nu en skön tid här nere med mycket behagliga kvällar och mornar.

Under Juldagens morgon hade vi säsongens kallaste morgon, då utetemperaturen sjönk ner till plus 22,9 grader, och det kändes huttrande kallt. De klara soliga dagarna är desto varmare, och då är det skönast att hålla till inne i vårt bastanta hus med tjocka granitväggar.

IMG_1822 BambuskottetBambuskottet i vårt atrium har nu nästan växt upp till andra våningen. Vilken växtkraft!

Många tättingar har nu utflugna ungar, och det både syns och hörs runt vårt hus. Drygt tjoget med färgsprakande vackra smyrnakungsfiskare satt häromdagen vackert uppradade på elledningarna upp mot vårt hus. Det påminde mig starkt om ladusvalorna hemma i Almo under förhöstarna.

Ännu har vi inte sett till vår nya valpkull. Den ligger väl skyddad i en klippskreva nära poolen i plantagens B-block. Tjejen kommer emellertid troget och äter sina måltider på vår veranda varje morgon och kväll.

IMG_1755 Två uggleungar kikar fram

Ungarna kikar försiktigt fram

De två tornuggleungarna i årets kull är nu utflugna men plötsligt dök det upp även en tredje unge. Den äldre ungen lämnade boet för några dagar sedan. Då satt Geetha och jag på första parkett på verandan intill boet och betraktade skådespelet, då ungen försökte få vingarna att bära. Vi kunde se nervositeten, då den första gången kastade sig ut från vårt hustak, och jag fick lust att applådera, men det hade nog stört mer än uppskattats. Den andra ungen vände snopet tillbaka till boet flera kvällar utan att ha tillräckligt självförtroende för sin flygförmåga. Nu återstår det att se då den tredje ungen kan få sina vingar att bära.

Ingen vända ner till stan, dagarna hemma och inne i huset, och under mornar och kvällar har vi på våra två stora verandor njutit i fulla drag av vår tillvaro uppe på Mukkunni Hill.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Bäckängsgattu i Östra Almo Södra delen av Backen i Östra Almo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2015
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

%d bloggare gillar detta: