Nytt från Mukkunni Hill vecka 601

2016-01-10 at 05:36 Lämna en kommentar

Visserligen tog jag med en bild på Geethas utomhussovplats ute på östra verandan för en vecka sedan. Emellertid, jag kan inte motstå att skicka en till. Den här har Geetha tagit, och det blir lite skillnad på resultat beroende på vem som befinner sig bakom kameran.

IMG_8562 Sovplats östra verandan

Vi har nu inte haft en droppe regn sedan den 20 december, och det har inneburit tre veckor av gassande sol. Det har även inneburit tjockt soldis, speciellt under mornarna, då vi inte ens kunnat skymta byggnaderna i stan, och det har varit mörkt längre tid eftersom de första tidiga solstrålarna inte har lyckats tränga igenom det tjocka soldiset. Långtidsprognoserna förutspår fortsatt torka med noll mm regn.

IMG_1833 Fikuslöv nyutsprucknaVårt stora fikusträd ”Mainaträdet” invid terrassen mot väster har nu bytt löv. De gamla har fallit, och vackra nyfräscha löv har snabbt ersatt de gamla. Vackert, eftersom många andra träd och buskar börjar se lite torra ut.

Vårt nya bambuskott i atriumet nådde för några dagar sedan takhöjd på andra våningen. Imponerande!

Namnet Tjejen har vi nu malayamiserat till Tjeja, som en av våra två tikar numera kallas. Hon födde valpar i den djupa klippskrevan, men sedan vet vi inte vad som hände. Vi tror nu att en valp överlevde och att den finns inne i vårt djungelområde utanför östra terrassen. Det måste ha blivit alldeles för hett för valparna inne i klippskrevan, och Tjeja vill ha lite närmare till vår serverade mat. Vi vet emellertid inte, eftersom ingen har sett någon av hennes valpar. Det är fortfarande spännande att följa utvecklingen.

Alla tre tornuggleungarna klarade sig i år, och i dessa dagar har de inte bekymrat sig om att återkomma till sina ”holkar”. Däremot håller de sig fortfarande kring huset under nätterna och framför sina skrikande läten.

Vi lever ju med vildmarken omkring oss.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Gårdarnas utveckling 15-1700-talen i Östra Almo AlmNisesgårdens (Kyrkvärdsgården) uppkomst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2016
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: