Nytt från Mukkunni Hill vecka 603

2016-01-24 at 02:45 Lämna en kommentar

Natten till fredagen kom det några droppar.

Några få regndroppar som inte kunde avläsas i regnmätaren, men som visade sig som märken i det gråa dammlager som bildats på verandans svarta plastvattentankar. Det var tillräckligt för att Geetha tillfälligt skulle flytta in sin uteliggarsovplats från verandan.

Det första tecknet på regn är att de svarta skalbaggarna blir fler. Det är flera dar innan regnet kommer, och det är ett ganska säkert tecken på väderomslag. Sedan kommer det milda vindar som är långt ifrån blåsiga, moln börjar torna upp sig och luftfuktigheten ökar.

IMG_1874 FikusfrukterVi har fått våra första droppar, men fortfarande har vi noll mm regn i statistiken i januari, och det ser inte bättre ut för resten av januari månad. Under den sista veckan har torkan märkts avsevärt. Naturen börjar se ganska grådaskig ut med det gråa dammet och förtvinad växtlighet som tar över mer och mer från det tidigare lummigt gröna utseendet. Så flera droppar är välkomna!

Men det ena fikusträdet har i alla fall fått ett nytt friskt lövverk. I början av veckan gav den frukt i form av klasar av små fikonfrukter som aporna och jättefladdermössen älskar. Fladdermössen är alltså tillbaka hos oss igen så länge som det finns fikon tillgängliga, och aporna försöker jag jaga bort från huset med luftbössan så gott det går.

IMG_1880Trots torkan sätter andra växter och träd igång sin blomning. Vår största kaktus i vår lilla kaktusträdgård visar sig vara en skönhet, då den visar den sidan till. Acaciaträden blommar men med obetydliga klasar av blommor, och det gulblommande trädet som gör marken täckt av nedfallna gula kronblad har kommit igång. Visst är det liv i naturen.

Dessutom är det under mitten och slutet av januari full fart på kopparslagarbarbetten Megalaima haemacephala indica, som med sitt k-kroande läte har tagit över fågellätena från både kungsfiskare och biätare. Fågelsång kan vi glömma, men jag uppskattar även då det bara låter från fåglarna. Speciellt dessa som det är hopplöst att få syn på om de inte hör av sig.

Den tredje valpen var för svag. Den fick inte i sig tillräckligt med mat från moderstiken Tjeja och dog i början av veckan. Det är den hårda verkligheten, men de två andra valparna är riktigt välmående och har blivit ordentligt hemtama på vår östra veranda.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kvarnbackgården Drötmyr Anders / Törnbloms

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2016
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: