Nytt från Mukkunni Hill vecka 606

2016-02-14 at 06:04 Lämna en kommentar

Så kom det då! Under natten till fredagen!

Årets första efterlängtade regnskur blev åtta millimeter och sköljde av buskar och träd. Det blev genast lite grönare igen då dammet försvann. Tyvärr låg jag i djup sömn i det luftkonditionerade rummet, så jag missade att närvara. Den mest intensiva torkan är över med en luftfuktighet ner till 37%.

IMG_1899 Gulblommande träd 1De gulblommande träden omkring oss lyste ännu vackrare med sin blomning, och klasarna med de mogna röda fikusfrukterna i Mainaträdet ser ännu aptitligare ut, mest för aporna som nu har kalas i trädet.

Geetha har ändrat i möblemanget igen. Soffgruppen i övervåningens stora hall har åkt ut, och golvutrymmet har givit plats för ett gym och yoga. Helt i modern tidsanda alltså!

Vi har renoverat underlaget till den svenska diskbänken och äntligen satt in en varmvattenberedare i köket. Det var på tiden och det blev trevligare för Deepu att hålla till i köket!

I det torra vädret gillar insekter att krypa in i vår utrustning. Två datorskärmar slocknade för oss, men här kostar det ju bara 100 kr för att få rengöringen utförd och skärmarna fungerar normalt igen.

I fredags gjorde Geetha och jag årets första shoppingtur ner till stan, då vi gjorde slut på motsvarande 500 kr . Men då fick vi ganska mycket för pengarna, och vi avhöll från lyxmaten. Ja sen kostade ju taxin 300 kr men då med chaufför under 14 timmar för en heldag fram till nästan midnatt, så det betraktar vi som överkomligt. Under kvällens tgif blev det mycket iranskt då åtta iranska doktorander deltog och hade med sig egen musik.

Det var som vanligt en skön känsla att få återkomma till vår kulle efter dagen nere i stan, där det är mera kvalmigt och hett.

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

De sista folkskollärarna i Almo skola Hunden Pandu tröttnade på livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2016
M T O T F L S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

%d bloggare gillar detta: