Radarstationsvägen

2016-02-17 at 12:32 Lämna en kommentar

Medan jag skriver om vägar är det kanske lämpligt tillfälle att nämna om den militära vägen som går strax intill vår plantage.

IMG_1908 Air Force Station skyltVi är ju direkt granne med flygvapnets radarstation, som är placerad på den högsta punkten i Mukkunnimalamassivet. Det är alltså militärt område och därmed finns strikt förbud att beträda. Vi har både stenmur, som jag byggde en gång i tiden, och stängsel mellan oss. Då vi köpte Mukkunni Hill var grannområdet inte militärt, och vi sprang upp och ner som vi ville. Det innebär att jag inte har varit upp på det bergets topp sedan 1980-talet.

IMG_1907 RadarstationsvägenDå de började bygga radarstationen byggde de en smal serpentinväg uppför berget. Med alla tillbyggnader och utökad verksamhet har de insett att den vägen måste förbättras, ett jobb som påbörjades under förra året. Under hela min tid här nere den här gången har vägbyggarna hållit på med sprängningar och maskinarbeten på sluttningen som vetter mot vårt hus. Det har varit ett högst välljudande komplement till sprängningarna i de två större stenbrotten omkring oss.

Nu hoppas jag på att vägen blir i ordning, tills jag kommer ner hit igen efter sommaren. Då återstår bara de vanliga ljuden och oljuden, som vi har vant oss vid och tycker att hör Mukkunni Hill till.

Och de ser ut att bestå länge än.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ny alternativ vägsträckning till stan Bloggserier med byhistorisk information om Almo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2016
M T O T F L S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

%d bloggare gillar detta: