Nytt från Mukkunni Hill vecka 607

2016-02-21 at 01:54 Lämna en kommentar

Naturen är ledsen.

IMG_1916 Östra fikusträdet

Östra fikusträdet

Bladen grånar och ser vissnande hängiga ut. Solen suger obarmhärtigt ut livskraften hos det som var prunkande lummigt grönt för två månader sedan. Det är nog inte riktigt den bästa tiden för besökare från Sverige till Mukkunni Hill.

Vi fick 8 mm regn den 12te februari, och just nu ser det ut att det inte kommer något mer regn den här månaden och mini luftfuktigheten ligger på 37%. Vi har stabilt väder med sol, värme och torka. Februari brukar jag rekommendera folk att avstå från turistiska besök.

Å andra sidan är det kanske perfekt för den som vill ligga i skuggan invid havstranden och dåsa hela dagarna och ta igen all den sol och värme de saknat så mycket under de tidigare vintermånaderna. Då ligger ett februaribesök rätt till. Det är i alla fall vad Mailis från Borlänge tycker, där hon nu befinner sig i Kovalam och inte rör på sig därifrån.

Geetha sa häromdagen att ”vad tomt det blev då en av hundarna försvann”. Alla i och kring huset tycks sakna Pandu, efter att han föll nerför klippstupet för en vecka sedan. Caddy förlorade en lekkamrat, och de äldre hundarna kan inte leka på samma sätt som Pandu gjorde. Han ligger nu ofta och ser moloken ut, och det blev en onaturlig tystnad kring huset. Men våra två nyaste valpar kommer snabbt att ersätta den tomheten, och det blir ett nytt normalliv på Mukkunni Hill.

Deepu med 300-grammaren

Deepu med 300-grammaren

Fortfarande bär Mainaträdet frukt och jättefladdermössen kommer varje kväll och kalasar vid mörkrets inbrott. Aporna håller jag mer på avstånd, så det blir fladdermössen som får ta hand om merparten om de goda frukterna.

Under veckan krokade vi upp den andra inpanterade fisken, en ”mudfish”, från våra vattentankar invid huset. De väger nu 300 gram och har en ypperligt god smak, speciellt då Deepu får tillreda sin egen version av ”fish masala”.

Och jag går in på min näst sista vecka, innan jag flyger tillbaka till Sverige för den här gången. Då jag kommer tillbaka i september kommer jag att mötas av den prunkande lummigheten på Mukkunni Hill igen.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Tennisklubben i Thiruvananthapuram Gammalbrittisk kolonialmiljö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2016
M T O T F L S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

%d bloggare gillar detta: