Nytt från Mukkunni Hill vecka 608

2016-02-28 at 04:29 Lämna en kommentar

Det är söndag morgon. Min sista för den här säsongen.

Högtalarna från kyrkornas och templens söndagsgudstjänster nerifrån slättlandet når mig som vanligt, och som de ska göra för att följa den kulturella rytmen i omgivningarna. Det är tyst från vägarbetena längs vägen upp till radarstationen och från närliggande stenbrott, så visst känns det att det är söndag.

Det blev fortsatt regnlöst månaden ut sedan 8mm-skuren den 12 februari. Det är allt regn vi har uppmätt efter den 20de december. Väderleksutsikterna  för nästa niodygnsprognos är enkla: sol och åter sol och noll mm regn. Torkan fortsätter, och det ju så det ska vara den här årstiden.

Det är lite av det som motsvarar vår höst i Sverige, då naturen går ner på lågvarv innan grönskan efter ett par månader sätter fart och ser till att det blir lummigt fräsch grönt omkring oss igen. Vårtiden i Kerala är skön.

IMG_1920 Vyn från sovrummet 28 feb

På bilden från sovrummet kan ni se den omgivande gråbruna vegetationen, där fortfarande akaciaträden behåller det gröna i sitt lövverk. Det är mest bara trillingblomman (bouganvillean) som lyser upp och nästan artificiellt kontrasterar med sina färgstarka röda högblad i sin nuvarande omgivning.

Ni kan dessutom se den östra delen av Thiruvananthapuram, där nya byggnader tillkommer varje år och kan skönjas i det svaga soldiset. Stan kommer närmare oss för varje år som går.

Ikväll ska vi över till vår sista bjudning för den här gången. Det blir hemma hos Pillais, som har stor bekantskapskrets och gärna ser mycket folk hemma hos sig. Det ska bli trevligt och trivsamt!

Tennisveteraner i biblioteket

Tennisveteraner i biblioteket

Under veckan hade vi Anthony (engelsman) och Radha (malayali) hemma på lunch. De byggde sitt hus intill havet norr om flygplatsen och tillhör vår närmare bekantskapskrets. För en vecka sedan hade vi dessutom folk från tennisklubben på lunch, och vi gjorde en uppfriskande simtur i poolen.

Nu börjar nerräkningen. Fem dagar kvar och jag njuter av solen och värmen, även om det ibland kan upplevas att finns väl så mycket av den varan just nu.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Välfärdsutvecklingen Det ekonomiska världståget tuffar på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


februari 2016
M T O T F L S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

%d bloggare gillar detta: