Uggleexkursion i Siljansnäs

2016-03-11 at 06:53 Lämna en kommentar

Innan jag lämnade Indien kontaktade Lennart Olsson från Almo mig om att åka ut och lyssna på ugglor, efter att jag kommit hem.

Igår kväll gjorde vi det. Johnny Bondin med sin syster Elisabet hakade på, och vi blev del av av samma gäng som besökte Mukkunni Hill i december.

Några dagar innan kontaktade jag Sebastian Falk, som är ordförande i Fågelklubben i Leksand och bor på Mon, för att få lite förhandsinformation om vart det kunde vara mest aktuellt att lyssna på ugglor. Han blev direkt tänd på idén att följa med, och han tog även med sig Staffan Müller, som är en mycket erfaren ugglelyssnare. Vi blev en liten exkursion som åkte ut vid halv sex-tiden på kvällen.

Vi började på Mon, där en slaguggla håller till och fortsatte ut på Siljansvägen bakom Hjulbäck för att kolla in sparvugglor och slagugglor, men det var ingen som ville vare visa upp sig eller höra av sig. Då körde vi till Limå, där det finns uggleholkar uppsatta för slagugglor, men även där var det tyst, och vi fortsatte bortom Lundbjörken där både lappuggla och slaguggla brukar hålla till.

Även där var det alldeles tyst och vi fick ge upp utan att få kontakt med någon uggla. Det är inget sorkår i år. Snön har inte varit tillräckligt djup, och det påverkar ugglebeståndet negativt. Annars tyckte veteranen Staffan att kvällens väder var bra med ingen vind och lagom temperatur strax över noll.

Vi kommer igen nästa år!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Militära rotar och rotenamn Almos rotebönder i slutet av 1600-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: