Hänt under vecka 610

2016-03-13 at 06:04 Lämna en kommentar

Min första vecka i Almo för i år har passerat.

Det är fortfarande eftervinter och härom morgonen kröp temperaturen ner till minus 9,8 grader. Då älskar jag den värmande veden i pannan, och vedvärme upplevs av olika anledningar faktiskt lite mer behaglig än elvärme.

Annars har det känts som en förvårvecka inne i byn med kvitter från grönfikar, talgoxar och blåmesar. Solen skiner då och då och dess strålar känns ganska värmande, vilket märks inte minst på att snötäcket minskar, och på att huvudvägarna har blivit isfria. Det är ungefär som det ska se ut nu under den här tiden på året.

Kring Mukkunni Hill har Geetha fått en väderväxling. Under de närmaste nio dygnen tyder prognosen på större regnchanser under veckan som kommer. Det innebär nödvändigtvis inte att det kommer att regna på Mukkunni Hill, men det finns chans till regn. Under veckan fick Geetha några små regnstänk medan det regnade nästan 10 minuter nere i stan. Den riktiga torrperioden är alltså över för den här gången, även om Geetha ännu får vänta på en rotblöta.

En av de två nyaste valparna Peggy slutade plötsligt att äta och avled. Nu återstår bara Pirre i den valpkullen, och antalet hundar på Hillen har reducerats till sex. Det är hanhundarna Kenta, Kalle, Caddy och tikarna Meenu, Tjeja och minstingen Pirre.

Det känns bra för Geetha med hundarna omkring sig nu när hon bor ensam och ganska isolerat, trots att hon har bara en mil in till stan.

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos rotebönder i slutet av 1600-talet Almobor i rote nr 61 Landtysk under 1600-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: