Hänt under vecka 614

2016-04-10 at 06:55 Lämna en kommentar

Vädret stabiliserade sig igår efter en vecka med typiskt aprilväder med en blandning av småregnande, mulet och lite sol. Temperaturen kröp upp till plus 14 grader, och det var en riktigt skön eftermiddag. Den följdes av en klar natt, då temperaturen sjönk ner till minus fem grader, och vi har nu en mycket vacker morgon.

I förmiddags var jag upp till fritidsstugan i Alvik ock kollade. Tibasten och blåsipporna blommade för fullt, och det fanns gott om tussilago i vägrenarna. Kring stugan var det full fart på bofinkar, rödhakar och rödvingetrastar. Allt gav en härlig vårkänsla. Det är en vacker, spirande och inspirerande tid.

Sjön Alviken har sköljt, medan Byrviken fortfarande har sitt istäcke kvar över nästan hela sjön.

Jag bor mitt i byn, och under dagarna ser jag och hör de stora lastmaskinerna gå fram och tillbaka, då man fortsätter gräva och lägga rör. Det tar tid innan dessa aktiviteter är klara, men det ska säkerligen bli ett fint resultat.

På Mukkunni Hill i Kerala har Geetha fortfarande inte fått något regn. Det har regnat nere i stan sju km bort, och i byn nedanför oss regnade det en hel timme vid ett tillfälle. Så regnen närmar sig. Vi har lite regnskugga  då sydvästregnen kommer, och under den här tiden på året innebär det att många potentiella regn passerar oss. Så vi får vänta lite till.

En av våra hundar Caddy försvann under veckan, och vi vet inte vart han tog vägen. Våra hundar springer ju lösa uppe på vår bergknalle. Nu tar Deepu själv hand om hundarna ett par veckor medan Geetha är i Egypten.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Mera musikerförmågor i byn Sångare och sångerskor i byn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggare gillar detta: