Hänt under vecka 618

2016-05-08 at 02:21 Lämna en kommentar

Det har varit en underbart vacker och varm vårvecka. Det kändes nästan som fina försommardagar, och jag har inte behövt elda i husets panna under hela den vecka som gått.

Gräset sprutar upp ur marken, och nästa vecka är det dags att ta fram gräsklipparen. Knoppar på träd och buskar spricker ut, och björkarna börjar lysa upp med en skir grönska. Naturen börjar vakna upp igen efter den långa vintern.

Under veckan har det varit svalornas och de små sångfåglarnas tur att anlända Almo. Det har börjat med lövsångaren, som snabbt kommer i mängder och låter sig höras där de är med sin sköna melodiska sångstrof. Sedan kommer gransångarens lustiga tjipp-tjapp och grönsångaren med sin speciella slantsingeltypiska sång. Så småningom får vi även lyssna till svarthättornas ljuvligt flöjtande toner och trädgårdssångarnas tonkaskader, och vårmornarna sjuder av olika typ av skönsång ute i naturen. Visst är det en härlig tid!

På vandringsleden SvenH, SvenO, Karin och Göran. Johnny tog fotot

På vandringsleden SvenH, SvenO, Karin och Göran. Johnny tog fotot

Igår förmiddag var vi ett litet gäng på sex personer som var ute på vandringsleden för det årliga underhållet. Fortfarande lägger vi ny plank. I år avslutade vi de sista 15 metrarna som återstod i Ormbäckskärret. Vi är ett stadigt inarbetat gäng som återkommer i maj år efter år.

Vid förmiddagsgudstjänsten idag kommer jag att sjunga med i Siljansnäs manskör i Leksands Missionskyrkas gudstjänst. Väl värt att lyssna till kanske?

I eftermiddag har bystugeföreningen årsmöte. Föreningen står för flera aktiviteter under året och ser till att bystugans underhåll sköts. Det finns många bitar som gör att en by skall fungera.

Geetha har fått någon regnskur till, och nu syns det att naturen börjar återhämta sig efter den svåra torrperioden. Om en eller ett par veckor kommer förmonsunen med sina korta häftiga och intensiva åskskurar, och i juni ska den riktiga monsunen anlända.

Då ville jag vara där, men samtidigt är det en så vacker tid här i Almo, och jag blir tvungen att varje år göra ett svårt val.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Gårdsnamnet Ris Gårdsnamnen Stor och Liten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


maj 2016
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: