Hänt under vecka 620

2016-05-22 at 04:36 Lämna en kommentar

Fruktträden blommar och körsbärsträden är som vanligt extra vackra på Björkbergets södra sluttning. Nu är våren igång på riktigt, och vi börjar snabbt närma oss försommar. Maskrosor och sandtrav blommar intensivt gult och vitt i dikesrenar.

Ollasgårdens nya staket

Ollasgårdens nya staket

Gamla staketet

Gamla staketet

I vår granngård Ollasgården håller gårdsägaren KG och sätter upp ett nytt staket modell ”Almo” runt sin gård. Det blir vackert, och det är hög tid att det gamla byts ut, även om den vita blomningen har prytt det ganska länge.

Ett välförtjänt Grattis till min gode vän John Långberg som blev väl uppmärksammad i Falu-Kuriren på sin 75-årsdag för sina lokalhistoriska forskningsbedrifter i Dalarna. Han jobbar nu intensivt vidare i andra kommuner med sin forskning efter att ha gjort kompletteringar även i Leksands kommun, där även jag kan hitta ny intressant information.

I Kerala är torrtiden definitivt över för den här gången. De stora regnen inleddes i början av veckan med 87 mm regn under 20 timmar,  och regnen har fortsatt med flera häftiga skyfall och skurar. Häromnatten uppmätte Geetha 110 mm regn, och då störtar regnet ner ganska rejält. Våra vattentankar är nu helt fyllda igen efter den långa torkan.

Fikusträdet bakom huset grönskar igen med sin vackra skira ljusgröna färg, som påminner om boken vid lövsprickningen i södra Sverige, och träden blommar mera rikligt.

Av Meenus fem valpar är det nu två kvar. Geetha tror att Meenu själv har eliminerat de tre svagaste. Det är kanske så det ska gå till.

Nu väntar vi in soliga sköna dagar i Almo i mitten av nästa vecka.

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Förhistoria i AlmNisesgården Gårdstjänstefolk förr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


maj 2016
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: