Hänt under vecka 621

2016-05-29 at 06:41 Lämna en kommentar

Det tidigare utlovade vackra vädret i slutet av den här veckan gick om intet, men efter en regnig och kylig vecka ska det bli mera sol och värme igen. Jorden har fått sitt av regn för sin växtlighet, och allmänt tycker vi nog, att det vore skönt med lite soligare väder igen.

Efter förmonsunens stora skyfall i Kerala veckan innan, då Geetha fick tre rejäla regnskurar uppe på Mukkunni Hill på tillsammans 280 mm, har hon under den senaste veckan haft en vädermässigt lugnare vecka.

I år har hon prickat in att vara på Mukkunni Hill under planteringsperioden, och hon har passat på. Häromdagen var hon över till den största växtförsäljaren i stan och inhandlade plantor för 1000 kronor. Det får man ganska många plantor för där nere, och hon kommer att gilla att plantera ut.

Visserligen har vi en rik växtlighet omkring oss redan innan vi planterar in nytt, men det finns ju alltid en förnöjelse i förnyelse att ytterligare spä på floran med nya arter. Det ligger nog i sakens natur i att ha en trädgård.

Själv har jag börjat ett nytt varv med att steg för steg gå igenom Almos äldre historia, som fått bli min nya bloggserie i skarner.wordpress.com. Efter att ha gjort det redan för drygt 10 år sedan har det tillkommit mycket information som gör, att det blivit dags för en revision av beskrivningen av Almos äldre historia.

Det känns nästan lika spännande nu att göra det med den nyaste informationen jag tagit del av. Sedan dess finns ju så mycket mer på Internet, och det är numera lättare att sitta hemma vid skrivbordet och byforska än det var för tio år sedan.

I morron har vi lokalhistoriskt månadsmöte i sockenstugans forskarrum igen. Jag upptäcker att det blir årets sista för mig, och jag kommer inte att närvara igen förrän i mars 2017 enligt min planeringskalender. Åren går fort numera!

Nu har alla sommarfåglar kommit, och därmed är flyttfågelsträcket norrut komplett för den här gången. Det är nu många fåglar som ligger och ruvar och många är nu strängt upptagna med att föda upp sina ungar. I år har vi även fått in svart rödstjärt och liten flugsnappare som nya arter till Almo. De är intressanta rariteter i den lokala ornitologiska faunan.

Och redan om någon vecka inleds sträcket åt andra hållet. Det är då storspovshonorna gör det bekvämt för sig, ger sig iväg söderut och lämnar uppväxten av ungarna åt hanarna, som kommer efter efter ytterligare en dryg månad.

Naturens skiftningar har sin gilla gång.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Skattelängden 1541 Skattelängden 1549

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


maj 2016
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: