Hänt under vecka 622

2016-06-05 at 06:32 Lämna en kommentar

Det blev en underbart skön vecka med riktig sommarvärme. Vissa dagar hade vi i Almo samma temperatur som på Mukkunni Hill.

Tornseglarna har som de sista av vårfåglarna varit i fullt swing, och jag tycker mig ha iakttagit flera individer än brukligt efter att de minskat i antal under de senaste femtio åren.

Växtligheten sjuder av växtkraft. Det märks inte minst då jag kommer upp till vår fritidsstuga i Alvik, som är omgärdad av tät vegetation. Den här veckan har det känts även som en ridå av mäktig fågelsång med många sångararter och trastfåglar i farten.

Britta Sernfält avled i början av veckan 82 år gammal i cancer. Hon var starkt engagerad kvinna för Almos fotodokumentation under nästan ett par decennier. Det är mycket tack vare henne vi nu har 13 fulla och välordnade A4-pärmar med fotografier från Almo by i vår bydokumentation. Tack Britta för detta och mycket mer.

Dottern Maina är på besök från Stockholm. Hon bor i och ansvarar för stugan i Alvik, och under helgen har vi vårstädat och gjort i ordning, så att vi kan ta emot gäster under en knapp två-månadersperiod.

De två nya valparna på Mukkunni Hill har öppnat sina ögon och har börjat utforska det omedelbara närområdet i omvärlden. Geetha har blivit ganska säker på att den ena av dom är en kvartsschakal med Kalle som pappa och har börjat kalla den Mugly. Spännande att få följa upp!

Från och med igår får vi framöver förvänta oss lite kyligare väder men solen kommer att fortsätta värma under en knapp vecka till innan det blir mera molnigt utan höga temperaturer.

En härlig tid att vara här i Almo. Förargligt att det är så fint i Kerala samtidigt. Det är sprudlande vår på båda ställena. Vår efter årets heta period på Mukkunni Hill och vår efter årets kalla period i Almo. Det är skillnaden.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Personliga förmögenheter 1571 Årlig ränta och tionde av spannmål i Almo 1571

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juni 2016
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

%d bloggare gillar detta: