Hänt under vecka 626

2016-07-03 at 06:31 Lämna en kommentar

Sommarmånaden juli har kommit, och i Almo har det varit en lugn vecka med behagligt blandat sommarväder inklusive en rotblöta med välkommet regn.

Lugn i perspektivet att det inte förekommit några offentliga samlingar. Årsmötena i de olika föreningarna i byn och midsommarfirandet är över. Det är nu det är mer fullt i stugorna och då speciellt fritidsstugorna än vid någon annan tid på året med deras vänner, bekanta och gäster.

Tystnaden i byn är emellertid som försvunnen och ersatts med ljudet av hammarslag och surret från trädgårds- och verktygsmaskiner. Det är som vanligt mycket som ska fixas efter vintern för de som inte är permanentboende, och juli är en månad då mycket ska göras.

Jag som bor närmast majstången och därmed byns centrum ser, att det är mycket mer trafik än vanligt på vägen i fyrvägskorsningen utanför mitt köksfönster. Biltrafiken är mer intensiv. Det är många som kommer cyklande, och många fler människor än vanligt är ute och flanerar. Jag träffade även på två nöjda ryggsäcksvandrare från Tyskland som tog en kort paus på de behändiga bänkarna vid majstången under sin vandring runt Siljan.

För den som skulle vilja flytta in i byn har det nyligen funnits ett par gamla gårdar till salu. Det är det gamla men numera vackert nyrenoverade kaptensbostället uppe i byn från 1720-talet och Aronsgården från cirka år 1870 i den södra delen av byn, som emellertid gått tillbaka till släkten.

Omsättningen av gårdar fortsätter, då det är många som flyttar ut och andra flyttar in. Den omsättningen är något vi får leva med och tillhör kanske tyvärr andan i den nya tid vi lever i.

Almo är ju ändå en behaglig gammal by med anor och kultur att leva i.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Fäboddagen 2016 i Jobsarbodarna Nils Persson, första invånaren i Hallens by

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juli 2016
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: