Användningen av vandringsledens båtar

2016-07-11 at 05:38 Lämna en kommentar

Vi har en fin vandringsled Alviken runt, där Almo by har tredjedel av sträckningen att sköta. En etapp i sträckningen som inte berör Almo innebär en kort roddtur över sundet mellan Näsbyggebyn och Storön.

Det har fungerat bra ett helt decennium, men i år blev det lite si och så. Att många flyktingar uppe på hotellförläggningen har för få aktiviteter att sysselssätta sig med under deras fritid är inte så svårt att förstå, och fiske är för många en attraktiv och trevlig sysselsättning.

Då är det egentligen helt naturligt att många av dom har insett att våra två vandringsledsbåtar står till ett slags allmänt förfogande. Sedan är det givet, att de inte har förstått hur det är tänkt med båtarnas användning och vilka föreskrifter som gäller. Med användning följer ju ett ansvar för skötsel och respekt för givna föreskrifter.

Att båtarna under sommaren har börjat användas för hobbyfiske är inte så svårt att förstå, och båtarna är inte där att användas för det ändamålet. Det har då även inneburit viss oavsiktlig förstörelse. Många användare är inte vana att ro, vilket inneburit att det har gått speciellt hårt åt åror och årtullar.

Det är en knepig situation, därför att det finns en viss förståelse men inte en acceptans för, att det händer ibland att inte båtarna blir tillgängliga för det de ämnade. Blir det för ofta uppstår helt naturligt en irritation som känns onödig.

Vem ska belastas då systemet slutar fungera. De som använder båtarna för annat ändamål än de är avsedda för, de som ansvarar för ledens uppehållande, flyktingmottagningens ledning som inte informerat ordentligt, kommunen som tagit på sig ett ansvar för att de är här?

Det är en blandning av ansvar som gör att ingen tar ett direkt ansvar med en from förhoppning, att det är ett initialproblem som kommer att gå över av sig självt, då det går upp för intressenterna vad som lämpligen kan göras.

Tills vidare har nuvarande förhållanden fått bero med andan av, att det löser sig efter hand. Eller vem bör ta ett aktivt förebyggande ansvar?

Det viktiga nu är att det inte uppstår slitningar mellan nyanlända och den invanda lokalbefolkningen, som inte vill bli störda i sina vanliga levnadsbanor. Det är inte alldeles lätt.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hänt under vecka 627 Då Anders Matsson kom till byn i mitten av 1500-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juli 2016
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: