Hänt under vecka 628

2016-07-17 at 12:20 Lämna en kommentar

Det börjar bli bärtider.

Svart- och röda vinbär, krusbär, hallon och körsbär börjar mogna på gården, och i skogen är det stort blåbärsår för den plocksugne. Själv har jag kvar i frysen sedan ifjol, och det blir nog mest att provsmaka årets bär.

Ljudet från de stora flygplanen som flyger över Almo uppe i de högre luftlagren blir allt vanligare. Tidigare var det mest ljudet från flygplan som startade och landade på Siljansnäs flygplats och något enstaka plan till och från Mora flygplats. Numera dominerar suset av de internationellt flygande planen på hög höjd från Gulfländerna och några från Arlanda.

Igår blev jag varse om en stor 787:a Dreamliner från Azerbaijan Airlines som dundrade högt över Almo på väg mot New York från Baku. Onekligen ett udda tillskott av flygplan över byn men nu för tiden knappast speciellt unikt. Jag såg att flygbolaget tar bara 1600 US$ för en enkelbiljett i första klass New York-Baku-Dubai, men då kan det nog inte bli den höga klass man kan förvänta sig i en Dreamliner.

I eftermiddag ska dottern Maina upp i luften. Hon ska prova på att hoppa fallskärm, och det låter nervkittlande. Det är att följa i mammas fotspår. Även hon ansökte som mycket ung, men hon ansågs för lätt med sina 37 kilo i vikt och fick till hennes förtrytelse avslag.

Geetha har i Kerala haft internetproblem under en vecka. De mobila enheterna har problem i samband med omläggningar av systemen, men det ska väl vara övergående. Även i Almo blev det plötsligt problem då en grävskopa råkade klippa av en jordbaserad telefonledning, men här fungerade ju i alla fall det som är mobilt.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Anders Matsson i Tyskgården Stenbernarffuit i Almo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


juli 2016
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

%d bloggare gillar detta: