Hänt under vecka 631 – Fäboddagen 2016

2016-08-07 at 07:16 Lämna en kommentar

Den riktiga sommarvärmen är slut, och vi har fått en något kyligare väderlek med mera regn. Gräset är varje morgon tung av regn och nattfukt.

Midsommarens blommande fägring är över, och vi är inne i bär- och svamptider. Tranorna trumpetar under mornar högljutt från ängarna runt omkring, och ladusvalfamiljerna sitter gärna på TV-antennen och kvittrar ljudligt och härligt som en påminnelse om, att de börjar dra söderut om några veckor.

Igår genomförde Algot Land och jag den årliga Fäboddagen, som i år var förlagd till de gamla Jobsarbodarna med rötter ända tillbaka till slutet av 1500-talet. Vi hade ett enormt tur med vädret, då vi klarade oss helt från regn, trots att det regnade både före och efter vårt program.

Cirka 110 personer tog sig upp till bodarna, där vi kunde genomföra ett mycket lyckat program med en skön blandning av musik, intervjuer, historik och kartor under den första delen av programmet.

Efter kaffepausen tog Algot alla hågade deltagare runt bland både existerande  och sedan länge nedrivna fäbodstugor och berättade om olika gårdar med gott bistånd från Mats Hellström, Pipar Hans-Erik och Pär-Erik Back.

Den sista programpunkten var besöket i den gamla Bergslagsgården, där värdfolket ställde upp på ett förtjusande sätt iklädda bygdedräkter, bjöd på kaffe i den iordningställda och lövade ladan och spelade dragspel så att det började spritta i benen.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos historia Del 1 – Begynnelsen Almos historia Del 2 – Anders Matsson kommer till byn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


augusti 2016
M T O T F L S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d bloggare gillar detta: