Hänt under vecka 634 – Första veckan på MHill

2016-08-28 at 08:16 Lämna en kommentar

Min första vecka för säsongen på Mukkunni Hill mötte med skönt väder, då jag har haft dygnsminimum 26,5 grader till maximum 28,6 i sovrummet under då få dagar jag har varit här.

Det blåsiga vädret är vad som följer omedelbart efter after att monsunen har dragit över för den här gången och det är behagligt att hålla till uppe på Mukkunni Hill även om det ibland blåser så kraftigt att det är skönt att stänga några fönster.

Geetha är tillbaka efter sitt projektintroduktionsmöte i Dar es Salaam, dit hon ska återvända om några veckor.

IMG_2127 Vy aug.2016 från sovrummetIdag är det en klar dag, och jag kan från mitt sovrumsfönster tydligt se byggnaderna cirka åtta km från oss nere i stan. De stora acaciaträden som förra året delvis blockerat vyn torkade under den senaste heta torrperioden i mars-april av, och de står nu avlövade i väntan på att huggas ner.

Vår allt i allo Suresh har just kommit till oss med alldeles nyslaktat oxkött från söndagsmarknaden. Lite finare uppskurna bitar till Geetha och mig för cirka 40 kr/kilo och slaktavfall till hundarna för 10-15 kr. Uppblandat med annan mat räcker det en hel vecka för både dom och oss.

Fortfarande kan vi köpa och äta oxkött i Kerala, som är en av de få stater i Indien där oxkött är tillgängligt på fria marknader. Vi får se hur länge. Det finns starka hinduiska politiska påtryckargrupper som ivrar för förbud, och vi får se hur länge det dröjer innan de får sin vilja igenom även i Kerala.

Det dröjer nog i det religionsstabila Kerala, där det är kongress och kommunisterna som konkurrerar om makten. I det sista delstatsvalet tog kommunisterna över igen efter kongress. Det blev som det brukar att det regerande partiet förlorar.

För oss gör det ingen skillnad vem som regerar.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Tillbaka till Mukkunni Hill Hem till hundarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


augusti 2016
M T O T F L S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d bloggare gillar detta: