Hem till hundarna

2016-08-30 at 11:08 Lämna en kommentar

Det var ett nöje att komma hem till våra fem hundar på Mukkunni Hill igen.

Tiken Meenu har vi tagit in utifrån, och hon bär vissa drag av en collier. Det är den hund som har varit mig närmast. Då jag plötsligt dök upp igen efter fem månaders bortovaro såg hon något chockad och något skrämd ut. Hon hade inledningsvis svårt för att riktigt tro på, att det var jag som kommit tillbaka. Det tog någon timme, innan hon kom fram och tydde sig till mig igen.

Inför besökande kan hon ibland uppträda något osäkert och lätt aggressivt, och vi kopplar därför upp henne då vi får besökande. Både vår Suresh och Yesudas är rädda för henne och låter henne inte komma nära. Så vi har en varningsskylt vid vår huvudgrind lydande ”Varning för hunden”.

Kalle har blivit vår äldsta hund trots en ålder av bara cirka fyra år. Han är den som bestämmer bland hundarna och har uppnått en mycket självklar senioritet. Det var vår tidigare tik Blacky som parade sig med en vild schakal i vår närhet, vilket resulterade i att vi fick halvblodet Kalle.

Han håller sig fortfarande på sin vakt men är vårt hus trogen. Ingen, inte heller Geetha eller jag, kan vidröra honom, men han äter numera gärna ur min hand och kommer stegvis allt närmare.

Piru ”Piraten” fick vi genom att vår tidigare hund Kent parade sig med en flickvän ”Tjejen” som han själv såg till att kom upp till vårt hus. Piru är den som är mest skygg av våra hundar och kommer bara fram för att få mat. Hon är den som först skäller då någon kommer in vårt gårdsområde. Dessutom är hon en skicklig jägare och håller sig välnärd även utan vår hjälp.

IMG_2121 Elly och UnniSedan har vi våra två valpar som föddes av Tjejen i januari i år. Fadern till gråbrunfärgade Unni är Kalle och är alltså till 25 % schakal.

IMG_2133 Unnis svarta ryggstrimmaHan har en härligt mjuk päls och har en vacker ”vild” svart färgning, som sträcker sig från nosspetsen över ryggen ända fram till svansspetsen. Han har en härligt mjuk päls, har lätt för att morra men är aldrig hotfull.

Den andra av Meenus valpar är svart- och vitfläckigt färgade Elly. Hon gillar att bli klappad och kelad mer än någon av de andra hundarna.

Då jag tar mig ut och springer en eftermiddagsrunda kommer alla fem med som följeslagare, och det är ett kul gäng att ha omkring mig. För dom är hundgodiset efter springturen det viktigaste dragplåstret.

Hundgänget springer lösa och utgör en respektabel vaktstab kring huset.

Det är få besökande som kommer upp utan att informera oss i förväg.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hänt under vecka 634 – Första veckan på MHill Shoppingdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


augusti 2016
M T O T F L S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d bloggare gillar detta: