Shoppingdag

2016-09-01 at 03:36 Lämna en kommentar

Varje år har vi en speciell shoppingdag då vi kompletterar innehållet i köket.

Igår blev det en sådan dag då vi köpte nytt kylskåp, mixer, vattenkokare, micro och lite annat. I Almo har jag haft samma kylskåp under 30 år. Här kan jag bara räkna med en femårig livslängd.

Det mesta köpte vi i ett splitternytt trevånings varuhus med vitvaror, elektronik och möbler som specialitet. Det är den nya fyrfiliga highway 47 som drar till sig nya stora butiker och affärscentrum och vi har bara varuhuset på halvvägs avstånd (cirka sju kilometer) in mot stan. Idag fick vi det hemkört med fri lastbilstransport till Mukkunni Hill och inburet i huset.

Sedan blev det en ordentlig påfyllning av matvaror från stora varuhuset Pothys där det mesta finns att tillgå. De hade sedan min förra vistelse förbättrat frukt- och grönsaksavdelningen väsentligt, och jag hittade bra cheddarostar jag inte sett tidigare. Det är egentligen bara Kalles, Leksands och Fiskarpojkarnas som jag skulle vilja ha bättre tillgång till.

Dessutom har de tydligen haft charmkurser för personalen, som var oerhört hjälpsam. Med dess hjälp blev det lätt att hitta det jag ville ha. Dessutom gick det snabbt att ta sig förbi kassan med förbättrade rutiner. Folktillströmningen var stor, men det blev ändå inga köer.

Vi testade även en ny fiskaffär av en standard vi tidigare saknat i stan. Märkligt att det dröjt så pass länge i en stad som ligger strax intill ett fiskrikt hav med många aktiva fiskare. Nu har vi ett bättre urval av god havsfisk och övriga läckerheter från havet.

Det sker snabba levnadspositiva förändringar i vår direkta omgivning, och det blir ständiga förbättringar i våra lokala levnadsförhållanden.

IMG_2142 Husets framsidaDet emellertid alltid skönt att få komma tillbaka från stan till vårt Mukkunni Hill. Att möta hundarna, slå upp den stora kraftiga teakporten, tillreda och njuta av nyfunna delikatesser.

Det ger onekligen en fin känsla av livskvalitet.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hem till hundarna Hänt på MH under vecka 635

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


september 2016
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d bloggare gillar detta: