Bergsprängningsaktiviteter

2016-09-06 at 06:22 Lämna en kommentar

Bergsprängningaktiviteterna i vår omgivning har gått ner till ett minimum.

Efter stor aktivitet av både miljöorganisationer och skriverier i tidningar mot ohämmad exploatering av naturen kring Mukkunnimalaområdet har myndigheterna blivit tvungna att göra något åt situationen. Det har varit svårt, eftersom det av tradition har varit alltför lätt att muta sig fram för olika exploatörer.

I den nuvarande stiltjen i dessa aktiviteter har vi kunnat njuta av den tystnad det medför. Inga sprängningar, begränsad lastbilstrafik och maskinaktivitet och vägen upp till vårt hus har klarat sig bra under den senaste monsunen. I år har det inte varit några problem för en vanlig låg tvåhjulsdriven personbil att ta sig upp till vårt hus. Fördelarna för oss är uppenbara.

Även vi har låtit vissa sprängningsaktiviteter utföras inom vårt landområde, och i förra veckan fick även vi besök av en undersökningsgrupp. Det såg riktigt myndigt ut, då två bilar med sju personer kom inkörande till vårt gårdsområde. Det var gruppledaren med bisittare, sekreterare och fyra beväpnade uniformerade personer i sällskapet.

Det blev ett sammanträdande möte i vårt hus, då Geetha fick visa upp våra relaterade papper och tillstånd för de bergsbrytningsaktiviteter som utförts inom vårt område. Däremot blev det inget besök ute i fält.

Vårt område har ju tidigare varit så kallad ”reserved forest”, och det är därför vi har så mycket skog fortfarande sparad i våra omgivningar och bara sporadisk bebyggelse. Vi har ju 500 meters bilväg till vår närmaste granne, och det är ju ändå bara sju kilometer till miljonstaden och delstatshuvudstaden Thiruvananthapurams järnvägsstation mitt inne i stan.

Så visst är det bra om myndigheterna tar ett mera seriöst initiativ till att det utförs reglerade aktiviteter inom området under full kontroll av vederbörande myndigheter. Men det är lättare att utföra på papperet än i verkligheten i ett samhälle, där det är legio med lättmutade myndighetspersoner.

Det ska bli spännande att se vad som i längden kommer ut av nuvarande undersökningsaktiviteter.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hänt på MH under vecka 635 Agasthyatoppen 1890 m.ö.h.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


september 2016
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d bloggare gillar detta: