Hänt under vecka 638 på Mukkunni Hill

2016-09-25 at 07:42 Lämna en kommentar

Veckans väder har varit mycket blandat … och behagligt.

Det blåser sköna vindar under dagarna. Uppe på Mukkunni Hill känns det egentligen aldrig hett trots att maximala dagstemperaturen tillfälligt går upp till 31 grader. Med nattemperaturen kring 23 grader har vi perfekt sovtemperatur.

Under senare eftermiddagar har det varit klart bortåt havet, och jag har flera dagar beundrat skådespelet då solklotet börjar närma sig horisonten, där havet ligget silverskimrande. Då är det lätt att njuta av tillvaron.

Det är hög luftfuktighet på uppåt 92 procent under tidiga mornar som ibland för med sig någon liten skur av regn. Aldrig mer än 2 mm åt gången men det lilla gör gott åt växtligheten, som sakta börjar återhämta sig efter den långa torkan.

Geetha kom just tillbaka från den lokala söndagsmarknaden där hon hittat ett halvt ungt nyslaktat lamm. Sedan kompletterade hon med färsk fisk ”black pomfret” och stora räkor. Vi har tagit upp det kylskåp vi hade stående i det nedre huset, som står tomt nere i byn. Med ytterligare ett nyinköpt kylskåp har vi nu fyra till förfogande uppe på Mukkunni Hill.

Vi har insett att vi behöver mycket plats för frukt och grönsaker och kalla drycker. Det är skönt för Geetha att ha allt till omedelbart förfogande, då hon kommer igång med matlagningen. Dagens nyinköpta kvantiteter kött och fisk ska få plats. Själv hade jag nog investerat i en rejäl frysbox istället för det nya kylskåpet men i köket får Geetha bestämma.

Jag har inte kommit fram till 1600 talet ännu i mina bloggar om Almos historia. Den som väntar på att få höra hur Almo utvecklades vidare under de första decennierna under 1600-talet ska emellertid snart få sitt lystmäte tillfreds.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ny råttfälla Sammanfattning av Almos utveckling under 1500-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


september 2016
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d bloggare gillar detta: