Hänt under vecka 641 på Mukkunni Hill – Del I

2016-10-16 at 06:43 Lämna en kommentar

Det skulle ju enligt prognoserna komma ordentligt med regn den här veckan.

Natten till fredagen kom det fyra millimeter på Mukkunni Hill, och natten till idag kom det fyra mm till. Det var inte alls i den nivå vi hade hoppats på. I stan regnade det tydligen ordentligt, och även byn Malayam intill oss fick en rejäl skur. Men vi ligger i regnskugga åt sydväst, och det blev som det brukar, att vi får vänta tills andra har fått sitt.

Vi har nu rengjort och gjort översyn över de flesta av våra vattentankar. Det innebär att våra vattenreserver är nere på en låg nivå, men vi räknar kallt med några rejäla regn, innan torrperioden anländer i början av december.

Under de senaste två veckorna har jag sett den vackra Agasthyabergstoppen framträda varje morgon fram tills igår. Efter nattregnet i förrgår fick vi en klar fin dag och solnedgången var bedårande, då solklotet gick nästan enda ner i havshorisonten.

Sent samma eftermiddag fick jag erfara en ovanlig syn uppifrån vår berghäll. Fyra vråkar seglade i cirklar uppe i skyn ovanför det stora runda solklotet. Undersidan av vråkarnas vingar speglade sig i solglansen som lyste upp mot dessa. Under den nedåtgående solen gick ett stort skepp i havet. Det såg ut som om det gick på havshorisontens linje, och jag kunde se skeppskonturerna ovanför havsytan.

Under horisonten och under skeppet i synfältet kom sedan en stort flygplan, en Airbus 320, inflygande för landning på flygplatsen. Jag kunde alltså se vråkarna, solen, horisonten, skeppet och flygplanet på olika nivåer samtidigt i samma synbild. I sanning ett ovanligt ögonblick som inte gick att fånga med kameralinsen.

I tornuggleboet ovanför mitt sovrum ligger nu uggleparet och ruvar på fem ägg. Det ska bli spännande att i år se hur många flygga ungar det blir av dessa.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos historia Del 16 – Laga ting januari 1634 Hänt under vecka 641 på Mukkunni Hill – Del II

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


oktober 2016
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d bloggare gillar detta: