Hänt under vecka 644 på Mukkunni Hill

2016-11-06 at 04:59 Lämna en kommentar

Det blev som förväntat en härlig uppfriskande vecka på Mukkunni Hill med regn varje dag.

Som jag bloggade för tre dar sedan har det fuktiga regntidsklimatet anlänt, och vi har fått det uppvaknande av liv i naturen vi längtat efter. Det är något av vår i luften.

img_2193Bladen på fikusträdet vid östra verandan har höstlikt fallit för flera veckor sedan, och alla dess blad har fallit till marken. Med de nya regnen har de nya knopparna spruckit och de nya fortfarande små bokskogsskira gröna bladen har satt färg på trädet.

Det luktar tung hög luftfuktighet uppblandat med härlig frisk grönska och olika blomdofter. Kring soluppgången är det ett nyuppvaknande av syrsor och grodor som ger härlig konsert, då de försöker överrösta varann. Vår speciella art av groda i Kerala, Malabar gliding frog blandar sig gärna i kakafonin.

Det blev vår i luften även genom att fåglarna satte fart på sina läten. Nu kom barbeter, kungsfiskare och biätare igång tillsammans med andra ljud från fåglar som jag inte har artbestämt, och det blev mera aktivitet och skattjatter hos de vackra trädskatorna.

Under veckan fick vi besök av en vild schakal. Den kom så nära huset som 15 meter, där den satte sig nedanför mitt sovrumsfönster och ylade. Sedan försvann den neråt sluttningen med Kalle och valparna efter sig. Det var årets första besök av ett vilt något större djur under den tid jag varit här sedan i augusti.

Regnen har även inneburit svärmning av våra små svarta skalbaggar. Invasioner av dessa in i huset är inte alls storskaliga som förr, men nu var det tillräckligt för mig att sätta upp ett myggnät ovanför min säng under ett par nätter. Annars har jag faktiskt inte använt myggnät under de senaste tio åren. Normalt besväras jag inte av insekter, men den här gången blev anstormningen av skalbaggar lite väl stor och inverkade på min nattsömn.

img_2192-frasched-badrum-i-rum-3Renoveringen av badrummet till rum tre är nu klar. Badkaret åkte ut, och det blev istället en duschplats. Det är mera praktiskt för oss med vår vattenbrist. Jag tror faktiskt inte att någon badat i det badkaret under de 30 år vi har haft badkaret stående där.

Det blev många metrar rör bytta för både vatten och avlopp, och vi såg att det var hög tid för renoveringen. Dessutom satte vi in en skinande ny toalettstol.

Nu är rum tre med nyrenoverat toalettrum fräscht och trevligt. Och välkomnande för Maina och Enver att bo i, då de besöker om två veckor. Extra välkomnande för Maina är att rummet är möblerat med hennes egen inhandlade säng och skrivbord från det år hon bodde i stan.

Namnet på rum nummer tre är ju också ”Mainas rum”.

Väderleksutsikterna för nästa vecka är soligt varje dag med någon enstaka eftermiddagsskur. Det är Kerala då det är som bäst!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos historia Del 28 – Anna Larsdotter i NäsJerkesgården Inflyttning Almos historia Del 29 – Anna Larsdotter i NäsJerkesgården Utflyttning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2016
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d bloggare gillar detta: