Hänt under vecka 645 på Mukkunni Hill

2016-11-13 at 05:41 Lämna en kommentar

De förväntade uppfriskande eftermiddagsskurarna under veckan försvann i intet. Det blev inte den minsta lilla millimetern.

Det går trögt för regnen. Hittills har det bestått av ett tjockt dis varje morgon, och vi har fått bara 24 mm regn under november. Det är alldeles för lite. Nu har vi bara tre veckor kvar tills den långa kvävande och krävande torrperioden sätter in, och då bör vi ha vattentankarna på Mukkunni Hill fulla. Väderleksutsikterna är skurar under de närmaste dagarna och sedan en torr andra halva av veckan. Vi får se den här gången.

img_2197-rengoring-atriumetEfter renoveringen av badrummet i Mainas rum med ny dusch, toalettstol, rörledningar och golv har vi under veckan koncentererat oss mera på rengöring och målning av de övre verandorna och i atriumet. Även uppfartsvägen har fått sig en mindre uppsnyggning. img_2205-uppfarten-elly-meenu-och-unni

Geetha och jag har slutligen upptäckt vilken skön duschplats den övre västra verandan är. Vattenkärlet värmer upp vattnet till över kroppstemperatur under dagen, och sedan kan vi skopa över oss det behagliga vattnet och samtidigt njuta av naturen och utsikten omkring oss. Insyn, nej det behöver vi inte alls bekymra oss om.

I söndags eftermiddag kom ett gäng ungdomar från den lokala pingstkyrkan med pastorn i spetsen och samlade brännved efter vår akaciaavverkning. Veden används sedan till att koka två hundra portioner mat som distribueras till fattiga och undernärda varje söndag.

En morgon under veckan vaknade vi upp till nyheten att 500- och 1000-rupiesedlarna inte längre är giltiga som betalningsmedel. Vi hade tur med få kontanter hemma, men för andra var det en riktig kalldusch. Nu är nya 1000- och 2000-rupiesedlar på gång.

Efter att ha ägnat en del tid åt NäsJerkesgården under 1600-talet i domböckerna har jag den här veckan ägnat mera tid åt detaljstudier av Almos första kommunionslängd 1689-1695. Ytterligare ny intressant information kommer fram efter att tidigare mest ha skummat innehållet.

Ju mera bakgrundskunskap jag besitter, desto mera information öppnar sig vid noggrannare granskningar. Delar av detta kommer fram i mina fortsatta bloggar om Almos historia.

Tidig fredag morgon kommer Maina och Enver. Det blir en omvälvande omväxling till snön i Stockholm för dom och för oss att ha flera i huset.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos historia Del 31 – 1690-talet Almos historia Del 32 – 1600-talets slut – Förtroendeuppdrag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2016
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d bloggare gillar detta: