Hänt under vecka 648 på Mukkunni Hill

2016-12-04 at 02:05 Lämna en kommentar

I eftermiddag eller i morgon eftermiddag kan vi ha chans till en regnskur, men annars är det inget regn i sikte i väderleksprognoserna under den första halvan av december.

Torrtiden är här, och nu är det noll mm regn och sol som gäller mest varje dag. Det senaste egentliga regnet var ankomstdagen för Maina och Enver. Det var mycket lyckat, eftersom det var ett skönt uppfriskande regn, som vi alla uppskattade.

Med klarare luft följer kyligare mornar. Det är ju ”vinter” nu under december-januari, och under tidig morgon kröp utomhustemperaturen idag ner till plus 22,7 grader. Då är det friskt och skönt att göra lite rörelsegymnastik ute på terrassen.

Det börjar röra på sig i tornuggleboet i ”holken”, som Johnny behagade benämna takutsprånget ovanför mitt sovrum. Det har varit väldigt stillsamt under en lång tid, men efterhand som ungarna börjar bli stora avger dessa fler och fler ljud från boet.

Vår ”gårdskarl” Deepu kommer ju upp till vårt hus så gott som varje dag. Han gör därvid många olika iakttagelser som jag går miste om. Under veckan var det en död ”toddy cat” strax utanför vår plantage som låg och ruttnade.

Häromdagen var det tre kobror strax innanför grinden till vårt husområdet som intensivt slingrade sig omkring varann i parningslekar. Vi vet att de finns omkring oss, men det är ytterst sällan vi kan se dom.

Elly, Meenu och Unni på uppfarten till huset

Elly, Meenu och Unni på uppfarten till huset

Halvblodet Kalle kommer närmare mig efterhand som hans skygghet avtar. Jag kan nu snabbt vidröra honom, men ännu är det långt från ett stadium då han gillar att bli smekt eller klappad.

Tiken Pirre har varit försvunnen under en vecka. Det är parningstider, och hon kan inte hålla sig still uppe på vårt berg. Vi får se om hon vill återvända.

Däremot uppför sig Kalle och Meenu som ett par, och det kanske kan bli några till kvartingar av det. Vi har ju redan kvartingen Unni, som börjar lämna valpstadiet bakom sig.

Livet rullar vidare uppe på vårt Mukkunni Hill.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos historia Del 34 – 1600-talets slut – Nödår Almos historia Del 35 – 1600-talets slut – Emigration

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2016
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggare gillar detta: