Hänt under vecka 650 på Mukkunni Hill

2016-12-18 at 04:46 Lämna en kommentar

Att julen börjar närma sig blir jag varse om även på vår bergstopp. I torsdags morse vid femtiden hördes sången ”stilla natt” ljuda på malayalam från en högtalare nere på slättlandet.

Det var som att höra det från en svensk kyrka men orden var annorlunda. Den anglikansk/protestantiska CSI (Church of South India) -församlingen i Malayam har byggt en ny stor kyrka under året. Den har nu fått ett nytt högt kyrktorn, vars högtalare når längre än tidigare. Tornet är klart synligt från Mukkunni Hill, och deras högtalare har blivit den dominerande i omgivningen.

Folk hemifrån har undrat om vi fick känning av den kraftiga cyklonen, som kom in över sydöstra Indien i början av veckan. Cyklonen kom inte tillräckligt nära oss. Vi fick lite måttliga vindar, och det duggade ihop till en enda mm regn under en eftermiddag. Kerala brukar ju bli förskonad från cykloner, jordbävningar och andra naturkatastrofer.

img_2251-ogon-av-tornuggleungarAnnars har vi ju torra vackra klara dagar och nätter med tidiga morgontemperaturer ner till mycket kylslagna +21,5 grader. Vi skulle uppskatta regn. Sedan 22 november har vi fortfarande bara fått den lilla millimetern, som vi fick som släng av under veckans cyklon.

I årets kull av tornuggeungar på Mukkunni Hill har nu fyra ungar visat sig. Det brukar bara vara tre, så vi fick en bonusunge i år. Ungarna håller nu på att börja lära sig flyga, men än är det bara ”torrflygning”, och de har inte lämnat taket ännu.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos historia Del 38 – Sekelskiftet mot 1700-talet – Källor och gårdsnumreringar GOD JUL 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


december 2016
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d bloggare gillar detta: