Hänt under vecka 652 på Mukkunni Hill

2017-01-01 at 07:19 Lämna en kommentar

Så har det blivit ett nytt år.

Det har varit ett stort nöje att få läsa de många hälsningar som har droppat in i min mejlbox som svar på mitt årsbrev. Ännu är det många som returnerar med ett eget generellt årsbrev på mejlen, då de berättar om vad som har hänt med och omkring dom under året.

Jag har inte öppnat min facebook, men Geetha informerar mig om vad folk har skrivit. Hon är bättre än mig på att använda facebook. Det känns lite för mycket att hänga med på vad som skrivs där. Det blir alldeles för många meddelanden med bara enkla hälsningar och gillanden.

En dag under veckan fick vi ett litet efterlängtat regn, som brukar komma under den sista veckan av december. Vi tog tacksamt emot 6 mm, som blev vår beskärda del. Vi tackar för den uppfräschning det regnet medförde, men det var inte tillräckligt för att vattnet skulle nå rotsystemen, och vegetationen runt huset lider ännu av torkan.

Nyåret inleddes redan dagen före nyårsafton med ett stort party med cirka 100 personer hemma hos ett par av våra goda vänner. Överdådigt med snacks och mat och trevliga människor. Och trevligt!

Igår kväll nyårsafton samlade vi 13 personer inklusive en finsk familj på tre personer för vårt eget mindre party. Deepu hade fixat god mat, och sett till att huset var välkomnande. Kvällen var klar, och vi kunde sitta på husets västra veranda och beskåda fyrverkerierna över stan. Vi sitter lite på parkett vid sådana tillfällen.

I tisdags flög de två sista tornuggleungarna ut ur boet ovanför mitt sovrum. Det har blivit tyst med ljud från taket sedan dess.

I den lilla grannbyn Pidaram 3,2 km norr om oss håller nu ett 14-våningar höghus ”Orchid Park” med 147 lägenheter på att växa upp på ett åtta acres område. De första inflyttningarna är planerade att ske under 2018. Det blir restaurang, affär, gym, sporthallar, swimmingpool och många andra faciliteter som hör ihop med ett nytt modernt lägenhetskomplex.

Dessutom har ett större tekniskt college ”Trinity College of Engineering” startat redan för tre år sedan i byn Poovada 2,3 km sydost om Mukkunni Hill.

Stan breder ut sig och höghusen närmar oss.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hänt under vecka 651 på Mukkunni Hill Hänt under vecka 701 på Mukkunni Hill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2017
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: