Hänt under vecka 701 på Mukkunni Hill

2017-01-08 at 06:04 Lämna en kommentar

Vädret under veckan blev som förväntat. Inget regn föll, och det är fortsatt torrt ute i markerna.

img_2265-torr-bambuportalVår vackra bambuportal över uppfartsvägen till huset ser alldeles torr ut. Jag hoppas att det bara är grönskan som tillfälligt försvunnit, och att den kommer att grönska igen då regnen kommer.

Det är vinterväder med kyliga mornar och låg luftfuktighet under eftermiddagarna. Temperaturen kröp ner till rekordlåga plus 21,2 grader, och luftfuktigheten gick som lägst ner till 31 procent. Behagligt!

Det är även en årstid med nästan inga irriterande insekter. Det finns nästan inga flugor och ingen mygg och faktiskt inte heller några knottliknande små solflugor. De små svarta skalbaggarna”karichas” kommer fram, då det ser ut att börja regna men i tolerabla mängder.

Det är sköna nätter, och det går bra att sova utan myggnät. Om ett par veckor börjar emellertid nattemperaturen stiga, men då lämnar jag Mukkunni Hill för den här gången.

Fikusträdet framför huset bär frukt igen, men det är dåligt med frukter i år. Det har nog varit för torrt.

Vi ser numera sällan apor kring huset. Vårt luftgevär har skrämt bort dom. Med då det är fikondags kan de inte hålla sig borta, och nu har de blivit dagliga gäster igen medan de byts av av jättefladdermössen under nätterna. Dom ser vi bara då det är fikondags. Under resten av året håller de till på andra ställen.

img_2264-nya-kobrahornanEn ett par meter lång glasögonorm ”indisk kobra” håller nu till alldeles intill vattentanken utanför husknuten bakom Geethas sovrum. Våra hundar håller den under ivrig uppsikt, men ormen är alls inget orosmoment för Geetha och mig. Ormarna är skygga och tillhör naturen i vår omedelbara närhet.

img_2259-rattfallanEn till råtta fastnade i vår effektiva limfälla. Jag fascineras över att den visat sig så effektiv. Huset har blivit råttfritt, men det kommer hela tiden påfyllning från närmaste omgivningar.

Vi har många olika rovfågelarter omkring oss glador, örnar, vråkar och falkar. Varje dag jagar de i husets omgivningar, och de är effektiva att hålla gnagdjuren på avstånd. Sedan är det ju en fröjd att stanna upp och beundra rovfåglarnas skönhet. En stenfalk hittade även in i huset ett par gånger, och jag fick hjälpa honom att komma ut igen vid båda tillfällena.

Livet går vidare i lugnt tempo på ”Hillen”.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Hänt under vecka 652 på Mukkunni Hill Hänt under vecka 702 på Mukkunni Hill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


januari 2017
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d bloggare gillar detta: