Hänt under vecka 639 på Mukkunni Hill

2016-10-02 at 05:32 Lämna en kommentar

Det hörs uppe på Mukkunni Hill att det är söndag morgon.

Det är dessa mornar som ljuden som mest ljuder nerifrån slättlandet. Kyrkor, moskeer och tempel sätter vid femtiden igång sina högtalare, och det låter som att de försöker konkurrera med varann att just de ska nå ut med sin musik. Jag störs inte. Ljuden tillhör kulturen vi lever i.

Det är en vacker solig morgon, och nu vid niotiden har vi 26 grader i luften omkring oss, och det blåser en mycket lätt behaglig vind genom mina öppna fönster. Vi har fått erfara ytterligare väderstabilisering av vädret med färre kraftiga vindar som ersatts av behagligt lätta smekande vindar. Mera sol och bara fem mm regn under veckan. Vi välkomnar dock mera regn om ett par eller tre veckor. Naturen är torr igen.

Luftfuktigheten går under dagen ner till 61% och under de tidiga morgontimmarna upp till 94%. Ganska maritimt alltså. Utetemperaturen har nått 32,5 grader medan den under veckan har gått ner till 23,2 grader. En temperaturskillnad på bara cirka 9 grader vilket innebär en ganska jämn temperaturkurva.

Politiskt och militärt har det hettat till igen i Kashmir i det nordvästliga hörnet av Indien. Nere i Kerala ser vi det på nyheterna, men det rör oss inte mera än om det skulle vara oro i Turkiet. Geografiskt ligger det ju närmare Sverige än Kashmir ligger från Kerala.

Under veckan fick vi se vårt hus uppenbara sig i TV-rutan igen. Den här gången var det inte, som det ju brukar vara, i samband med att någon film visas. Nu var det i ett nyhets- och debattprogram om den miljöförstöring stenbrytning på och kring Mukkunnimala åsamkar.

Det är ett mycket aktuellt ämne och fler sådana program är i pipeline.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Almos historia Del 9 – 1600-decenniet Östra Almo Almos historia Del 10 – 1610-talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


oktober 2016
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d bloggare gillar detta: